Bursa Velayet Avukatı

Bursa Velayet Avukatı Bursa şehrinde yaşayan ve boşanma aşamasına gelmiş ebeveynlere profesyonel destek sunabilen bir uzmandır. Türkiye’de avukatlar, hukukun tüm alanlarında çalışabilmekte ve davalarda müvekkillerini savunabilmektedir. Ancak aile hukuku alanında uzmanlaşan veya bu alana yönelen avukatlar, boşanma avukatı olarak da bilinmektedir.

Bursa Velayet Avukatı çocuğun velayeti söz konusu olduğunda delillerin toplanması, gerekli dilekçelerin hazırlanması, hukuki danışmanlık verilmesi gibi görevleri yerine getirmektedir. Bazı nadir durumlar haricinde hem anne hem de babalar, çocuklarının velayetine sahip olmak istemektedir. Çocuk, konuşabilecek ve söylenenleri anlayabilecek yaşta/yetkinlikte ise genellikle çocukların da fikri alınmakta ve karar aşamasında çocuğun anlattıkları etkili olabilmektedir.

Bursa Velayet Avukatı Ücreti

Bursa velayet avukatı ücreti ne kadar? Türkiye’deki hukuk sistemine göre, bir avukat tüm davalara bakabilir ve hukukun tüm alanlarında danışmanlık verebilir. Bu nedenle velayet davalarına bakan avukatların kendine has bir ücreti bulunmamaktadır. Seçtiğiniz avukatla telefonda konuşarak ön bilgi alabilir ve ücret hakkındaki detayları netleştirebilirsiniz. Her avukat farklı bir tutar talep edebilse de fikir vermesi açısından Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ni incelemek yerinde olacaktır.

Avukatlar genellikle hukuk bürosu dahilinde çalışmalarını yürütmektedir. Mehmet Benk Hukuk ve Danışmanlık Bürosu da Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Büro avukatlarıyla iletişime geçmek için 0532 160 1647 numarasını arayabilir veya WhatsApp üzerinden yazabilirsiniz.

Boşanma davası açıldığında velayet, nafaka, çocuğun giderleri gibi konuların netliğe kavuşması gerekir. Bazen taraflar, dava öncesinde tüm bu hususlar üzerinde anlaşmaya varabilmektedir. Böyle durumlarda anlaşmalı boşanma davası gündeme gelmektedir. İhtilaf olması durumunda açılan dava ise çekişmeli boşanma davası olarak bilinmektedir.

Bursa Velayet Avukatları

Boşanma aşamasında veya sonrasında, çocuğun velayetini alabilmek için bir avukattan yardım alınabilmektedir. Çocuğun velayeti hakkında karar verildikten sonra bu kararın değişmesi için tekrar dava açılabilmektedir. Yeni delillerin ortaya konabilmesi veya durumu etkileyebilecek farklı gelişmelerin sonradan meydana gelmesi gibi durumlar, velayetin değiştirilmesi kararını gündem getirebilmektedir. Örneğin, velayet annede ise ve anne çocuğa şiddet uyguluyorsa bu husus mahkemeye bildirilerek yeniden dava açılabilmektedir.

Velayetin kime verileceği nasıl kararlaştırılır? Bu hususta tarafların ve çocukların beyanı öncelikle dikkate alınır. Örneğin çocuk, babasının kendisine sıkça şiddet uyguladığını ve annesini daha çok sevdiğini söylüyorsa bu durum anne lehinedir. Hem tarafların aynı seviyede istekli olması hem de çocuğun her iki ebeveynini de sevdiğini beyan etmesi halinde, boşanmanın sebebine bakılabilmektedir.

Boşanma, çoğunlukla taraflardan birinin daha ağır kusurlu olması sebebiyle gerçekleştiyse, velayetin kusurlu tarafa verilmesi olasılığı daha düşük olabilmektedir. Taraflardan birinin diğerine şiddet uygulaması veya aldatması buna örnek olarak verilebilir. Değerlendirmeye alınabilecek hususlardan biri de maddiyat olabilmektedir. Ebeveynlerin, çocuğun fiziki ve zihinsel gelişimini sağlayabilecek düzeyde bir geliri olması beklenmektedir.

Velayet Davası Açmak için Ne Gerekiyor?

Velayet, normal şartlarda boşanma davası sonuçlandığında netleşmektedir. Ancak çocuğun menfaati gözetilerek daha sonra da velayet davası açılabilmektedir. Burada amaç, çocuğun velayetinin bir ebeveynden alınıp diğerine verilmesini sağlamaktır. Bu davayı açabilmek için usulüne uygun hazırlanmış bir dilekçe ile başvurulmalıdır. Ayrıca hâkimin velayet kararını etkileyebilecek deliller de hazır edilmeli ve mahkemeye sunulmalıdır.

Velayet davası için avukat gerekli mi? Hayır, avukat tutmak zorunlu değildir. Ancak avukatlar hukukî süreçleri önceden bileceğinden, avukat desteğine başvurmak ideal bir tercih olabilmektedir. Bir avukattan danışmanlık alabilir ve yerinize vekil olarak tayin edebilirsiniz. Ayrıca dilekçe hazırlama ve delillerin toparlanması gibi aşamalarda da avukatınız yanınızda olacaktır. 

Avukat olmadan velayet davası nasıl açılır? Çocuğun velayetinin değişmesini gerektiren şartlar oluştuğunda, öncelikle kanıtların toparlanması yerinde bir adım olur. Daha sonra bir dilekçe ile mahkemeye başvurmak gerekmektedir. Dilekçede çocuğun velayetinin neden değişmesi gerektiği ve eldeki delillerin neler olduğu gibi hususlar da yer almaktadır.

Çocuğun Velayeti Hangi Durumlarda Anneye Verilmez?

Velayet için önceden belirlenmiş bir kabul yoktur. Velayetin anneye verilmeyeceği haller ile babaya verilmeyeceği haller neredeyse aynıdır. Burada cinsiyete özel bir uygulama yer almamaktadır. Ancak belli bir yaşa kadar çocuğun gelişimi açısından annesi ile kalması daha uygun görülebilmektedir. Bu nedenle diğer şartların birbirine yakın olduğu hususlarda velayet için anne tercih edilebilmektedir. Aşağıdaki durumlardan birinin veya birkaçının varlığı halinde, velayetin anneye verilme olasılığı son derece düşüktür.

  • Çocuğun; annesini sevmediğini, kendisine kötü davrandığını beyan etmesi.
  • Annenin, çocuğuna şiddet uygulaması.
  • Annenin çocuğu ile ilgilenmemesi; bakımı, eğitimi gibi hususları umursamaması.
  • Aldatma halinin tespiti ve boşanmanın bu nedenle gerçekleşmesi.
  • Uyuşturucu veya alkol bağımlısı olması.
  • Bir suçtan hüküm giymiş veya tutuklanmış olması.
  • Psikiyatrik ve nörolojik hastalıklar başta olmak üzere, çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebilecek hastalıkların varlığı.

Bursa aile avukatı velayetin değişimi davasına bakar mı? Evet, boşanma ve velayet; aile hukukuyla ilişkili kavramlardır. Bu nedenle aile hukuku alanında yetkin bir avukat ile görüşmek, davanın seyri açısından olumlu sonuçlar doğurabilmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın