Bursa Avukat

Bursa avukat talebinin görece yüksek olduğu şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Bunun sebepleri arasında, taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve devam eden yasal süreçler yer almaktadır. Ülkemizde nitelikli avukatlara duyulan ihtiyaç oldukça fazladır ve gün geçtikçe artma eğilimindedir.

Bursa avukat telefon numaraları listesine nasıl ulaşabilirim? Bursa’da yaşayan vatandaşlarımız, yasal konularda yaşadıkları problemlerden veya boşanma gibi ailevi konulardan ötürü avukatların iletişim bilgilerini araştırmaktadır. Basit bir internet aramasıyla Bursa’da ikamet eden bazı avukatlar hakkında bilgiler edinmek mümkündür. Büromuzun adres ve telefon gibi bilgilerine, web sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bursa Avukat Arama

Bursa şehrinde, yasal konularda danışmanlık veya avukatlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşların gerçekleştirdiği aramadır. İnsanlar genellikle maddi konulara ve avukatın deneyimine/başarısına önem vermektedir. Avukatlar aslında pek çok hukuki meselede yetkindir. Ancak bazı avukatlar özellikle de belli alanlara yoğunlaşmıştır. Boşanma avukatı, miras avukatı gibi kavramlar da bu nedenle ortaya çıkmıştır.

Kişiler, açmayı planladıkları davalar konusunda belli bilgilere sahip olmalıdır. Çünkü bu bilgiler, açmayı planladıkları davaları da şekillendirmektedir. Örneğin bir tahliye davasını ele alalım. Ev sahibi, dört yıldır evinde ikamet eden ve kirasını düzenli olarak ödeyen kiracısını çıkarmak için haklı bir sebep göstermek zorundadır. Kiracı bu durumu mahkemeye taşıdığında, hâkimin de ev sahibi lehine karar vermesi gerekmektedir.

Ev sahibi, eve kendisinin veya ailesinin ihtiyacı olduğunu beyan edip kiracısını çıkardıktan sonra, evini üç yıl boyunca bir başkasına kiralayamaz. Bahsi geçen bilgiler hem kiracılar hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. Hukukun pek çok alanından elde edilebilecek bunun gibi bilgiler, belki de dava açmak isteyen bazı kişilerin vazgeçmesine sebep olacaktır. Aynı şekilde dava açmayı düşünmeyen birini de davaya teşvik edebilecektir. Bu nedenle yasal konularda karar almadan önce avukatınıza danışmanız son derece faydalı olacaktır.

Bursa Avukat Büroları

Benk Hukuk ve Danışmanlık bürosu, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Günümüzde pek çok insanın, davalarda en iyi sonucu elde edebilmek için avukatlara ihtiyaç duyduğu açıktır. Yasal veya kişisel problemlerin sayısı ne yazık ki gün geçtikçe artmakta ve insanlar avukatlık hizmetlerine ihtiyaç duymaktadır. Avukat büroları aracılığıyla, bir kısmını aşağıdaki gibi sıralayabileceğimiz konular hakkında avukatlık ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

  • Tahliye
  • İş kazaları
  • Trafik kazaları
  • Ortaklığın giderilmesi
  • Ceza hukuku
  • Boşanmalar
  • Miras
  • Taşınmaz ve tazminat
  • İşe iade

Bursa hukuk büroları aracılığıyla, Bursa’da yaşayan vatandaşlar kendi şehirlerinden avukatlarla çalışabilirler. Avukatları ile büroda yüz yüze veya telefon numaraları üzerinden iletişim kurabilirler. Avukatlara sıklıkla danışılan konulardan biri de boşanma davası olmaktadır. Boşanma davaları, gerçekleştirilme türüne göre anlaşmalı ve çekişmeli boşanma olmak üzere iki grupta incelenebilmektedir.

Bursa Boşanma Avukatı

Bir boşanma avukatı; boşanma ve ilişkili tüm konularda yetkindir. Boşanma, genellikle verilmesi zor olan bir karardır. Boşanma ve ilişkili konularda Medeni Kanun esas alınmaktadır. Nafaka, tazminat ve velayet gibi hususlar boşanma davalarında sıklıkla gündeme gelmektedir. Çocuklu ailelerde boşanmalar, bir miktar daha zorlu bir süreç halini alabilmektedir. Bunun hukuki tarafı bir yana, çocuğun psikolojisine olan etkisi de göz önünde bulundurulmalıdır.

Boşanma konusunda taraflar ilgili hususlarda anlaşmış ve bunu bir belgeye dökmüşlerse, anlaşmalı boşanma hali söz konusu olabilir. Ancak taraflar arasında belli konularda anlaşmazlıklar bulunuyorsa, bu durumda çekişmeli boşanma davasından bahsetmek mümkün olur. Çekişmeli davalar daha uzun sürer ve deliller, uzman görüşleri ve bilirkişi raporları gerekli olabilir.

Boşanmak isteyen bir kişi veya çift, öncelikle nasıl boşanacaklarını netleştirmelidir. Eğer taraflar arasında iletişim bağları sürüyorsa bu konu hakkında konuşulmalı ve velayet, nafaka gibi konular netleştirilmelidir. Her iki taraf da birbirlerinin taleplerini kabul ediyor ve bu şekilde boşanmak istiyorsa, anlaşmalı boşanma protokolü çerçevesinde hareket edebilirler.

Bursa Tahliye Davası Ne Kadar Sürer?

Tahliye davasının süresi konusunda, şehrin doğrudan bir etkisi yoktur. Davaların süresi; delil durumu, karara yönelik itirazlar ve mahkemelerin iş yükü gibi faktörlerden etkilenebilmektedir. Bu davalar 1 yıldan 3 yıla kadar sürebilmektedir. Ortalama bir süre vermek gerekirse, 20 aylık zaman diliminden söz edebiliriz. 

Bursa avukatlık bürosu aracılığıyla ulaşabileceğiniz avukatlar sayesinde, tahliye davalarınız için danışmanlık alabilirsiniz. Unutmayın ki avukatlar, tahliye davaları gibi yasal konularda yetkindir ve tüm yasal süreçleri iyi bilmektedir. Tahliye davalarında hem ev sahipleri hem de kiracılar için avukatlık hizmetleri mevcuttur.

Kira sözleşmeleri her iki tarafı da bağlamaktadır. Yıllık olarak gerçekleştirilen bir sözleşme tarafların anlaşması sonucunda uzatılabilmekte veya feshedilebilmektedir. Günümüzde 500 TL ve üzeri kiraların bir banka hesabı aracılığıyla gönderilmesi yasal bir zorunluluktur. Aksi takdirde durumun tespiti halinde ev sahibine para cezası kesilmektedir. Kirayı ödediğini kanıtlama yükümlüğü ise kiracıdadır. Kiracı, bu tutarı banka hesabına yatırmalıdır. Eğer ev sahibi bunun aksi bir öneride bulunursa, kiracının ilgili delillerle birlikte yasal yollara başvurma hakkı bulunmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın